PROJECTE KINEO

Projecte d'adaptació d'un local a centre de fisioteràpia
L’antic centre de massatges, amb gairebé 100m2, disposava de 3 boxes, útils però sense cap mena de confort lumínic, tèrmic o acústic, i d’una sala d’espera tant gran com els tres junts. Enlloc d’esgotar els recursos redistribuint el local, vam veure com aplicar a l’espai l’essència de Kineo: la persona està al centre de la seva recuperació, com a responsable de la seva salut i qualitat de vida, i el moviment és l’eina per fer-ho.
Així, vam convertir l’antic accés sobredimensionat en un espai per l’usuari, per als nens, on descansar, moure’t o jugar, mitjançant un espai lliure i un paviment tou, cordes i pilotes. Un espai polivalent, una extensió del carrer que et convida a entrar, i, que a més, permet fer formacions internes amb les grades i el projector.
Per potenciar el moviment, i partint d’un local asimètric, vam utilitzar la diagonal per generar el dinamisme que buscàvem, aplicada als paviments, la pintura, els llums etc.
Tot el projecte es va desenvolupar guiant-nos un cop més per la filosofia que ja és Niu Green, les 4R.
- Reduïm: el més sostenible és el que no consumim, així que tot el màrqueting es desenvolupa amb els elements disponibles. Per exemple, pengem les bicis al passadís, proporcionant alhora un aparca-bicis que facilita la mobilitat sostenible.
- Reutilitzem: bàsicament tot el local, la distribució, enlloc de crear més sales, reinventem els espais que tenim.
- Reciclem: adaptem el sistema de climatització per aire existent. Sense ser el més eficient ni confortable, podem optimitzar-lo: reduïm el volum dels espais on necessitem un confort major, els boxes.
- Materials Renovables: utilitzem la fusta de pi tricapa per al mobiliari, grades i altres elements. I les fibres de fusta FSC per als falsos sostres. Per suposat, pintures a l’aigua amb segell eco.
En definitiva, la proposta, més que un rentat de cara, o un afegit d’elements, va apostar per repensar l’espai des de la sostenibilitat, utilitzant el que teníem i afegint només el que realment necessitàvem, i tot, saludable i ecològic.